utbud och efterfrågan = reklam och idioter

Jag fick insikten genom pasta gjord på grovt mjöl. Dylik brun pasta smakar röv och är INTE nyttigare för dig än "vanlig" durumpasta. Det är detsamma som med grovt ris. Det löser upp sig i magen fort som fanken, medan vanligt ris som ångkokats samman (parboiled) tar tid på sig i magen, ger energi under längre tid.

Okej, det är kanske nyttigare, om man gör den bruna pastan av durummjöl (det är segare, löser upp sig mer långsamt)… Men nä, brun pasta mer faller sönder i munnen än klibbar av sig i bitar, och torde göra dig fet. Du vet, som sönderkokt pasta och vitt ris som inte är parboiled.

Jaja, huvudsaken är att brun pasta också smakar brunt! Där satt den, sanningen.

Mer sanning, brun pasta är tydligen lite bättre än vanlig… mgrrr…. men den smakar fortfarande brunt!

GI-värde enligt http://www.glykemiskt-index.info/:

Pasta, spaghetti durumvete 41 M
Pasta, spaghetti, fullkornsdurumvete 37 M

Annonser