Ah, visst känns det skönt när ens favvisar fortsätter att vara bäst? Iriver är min favoritmp3spelare. Jag har en 895 och den är helt lysande i ljudkvalitet och har en helt okej ljudinspelningsfunktion. Senare modeller har gett sig in på den hala marknaden med drm (=stök och bök för kunden för att man ska kunna ladda ned låtar från vissa sajter) och då Microsofts PlaysForShure.

Gissa vad? Kunderna tyckte inte om det, tyckte inte om att PlaysForSure la sig i vägen för deras användande, tyckte inte om att Windows Media Player blev interfejs när de flyttade låtar till och från iRivern. Då har iRiver valet att antingel ignorera sina kunder (inte så lysande) eller att gå sina kunder till mötes (rätt vettigt, men sällsynt i drmdjungeln). Iriver väljer det senare.

iriver.jpgDet har funnits en firmwareversion därute på det vida nätet som man har kunnat ta till om man vetat om att och var den funnits. Måhända var detta signalen till insikt för iRiver? I vilket fall erbjuder de nu en officiell uppdatering på sin firmware till de flesta modeller som har PlaysForShure. Med denna uppdatering slipper man PlaysForShure och hamnar istället i UMS-läge, det vill säga mp3-spelaren funkar som ett usbminne.

Tummen upp för våra vänner kineserna! (Iriver är kinesiskt, dårå.)

Uppsuget via BoingBoing.

Annonser