Låt säga att vuxna män verkligen behöver två till tre lediga dagar innan de kan spela fotboll igen och VM inte har dessa matchtomma dar för att medias skull, för att man ska kunna bygga upp stämning med artiklar, artiklar och artiklar. Då vill jag ha nåt när det inte är match, jag vill inte bli lämnad i sticket. På vanliga tillställningar i vilken avkrok som helst så finns det öltält, drilflickor, dålig rockmusik, det finns nåt.

Hur skulle det vara med en ungdomsmatch? Hur skulle det vara om man drog ihop gamla kända tyskar och bussade dem på tillresta kämpar? Hur skulle det vara med TJEJER? Hur skulle det vara med en tekniktävling? Som den har i NHL med Skills game, eller vad det heter, där de kollar vem som skrinnar snabbast, skjuter hårdast etc. Och om de aktiva fotbollsspelarna inte hinner med kan man bjuda in vanligt folk från respektive VM-nation som får tävla om vem som tjongar en boll längst.

Underhållning – fotbollsanknuten – borde verkligen finnas på menyn under ett VM. Särskilt ett som detta där spelet varit uselt sen Spanien åkte ut.

Annonser