Okej, nu är jag kanske inte kock. Men jag tänkte jag skulle bli. Men orkar man? För oj oj, vad hårt det är.

1. Knivar är dyra som fan. Och vilken ska man välja?

2. Modet. Det var nog enklare när det var enkla vita kläder som gällde, nu kliver folk kring i alla möjliga sexiga utstyrslar.

ja, det är jag på bilden

ja, det är jag på bilden

3. Man ska inte göra folk magsjuka. Suck… så många grejer som KAN göra folk tjafsiga i magen. Men det spelar mindre roll vad man gör, för är det nåt som händer så lär det vara att en sjukartad gäst hostat i salladsbaren.

4. Plåster. Det går åt så inni helvete med plåster.

5. Fläsk. Att steka fläsk i två timmar är som att bada i vaselin. Med kläderna på och utan att bli upphetsad.

6. Man blir manisk på renhållning. Hela tiden ska det hållas rent. Hamnar det en liten prick ärtsoppa på bänken, så iväg med det varma du håller i och tjoff! så ska det torkas av.

7. Pipen. Ugnar hetsar utan att mena illa. Men: piiiiip, piiiiiip.  Jag vet att du är klar ugnjävel, men kan du vänta lite! Klara dig själv en stund!

8. Gäster. Att laga mat är enkelt. Det är ju det. Stek lite här, värm lite här. Blanda en smaskig sås. Inga problem. Men hur laga mat när man inte vet hur många som kommer och vill äta? Det är en cirkus av planering och saker som ligger redo att köras igång om gästerna känner för att bara äta en sak den eller den dagen. Gäster är härligt oförutsägbara.

9. En siffra.

10. Inköp. Vissa saker kan man rädda sig med genom att springa till närmaste matbutik och köpa. Andra saker måste beställas. Och det vill till att man inte glömmer nåt. Eller att de som kommer med beställda varor inte stannar för en pissepaus och man står där utan mat när folkmassorna ryter och kräver näring.

11. Fet mat. Fett är gott. Man vill äta gott. ”Är den här maten nyttig?”, frågar nån. Vad svara man då? Det är fläsk och pannkakor! Klart det inte är nyttigt. Mat är inte nyttigt. All mat är dåligt på ett eller annat sätt. Inse det och gå vidare. Men visst, skippa såserna och ät sallad, då blir mindre fett. Men det smakar ju därefter. Juh. Man kan ju inte ha tomatsås till allt.

12. Kretsloppet. Bläck plockas fram. Bläck används. Bläck bärs varmt som fan in till disken. Bläck diskas. Bläck bärs ut. Bläck används. Fantastiskt vad det hela tiden snurrar runt. Då vill man inte att diskmaskinen bryter ned sig. Det är smått jobbigt.

13. … Alltså, det är inte bara söl och mök

14. Det är jävligt stimulerande och roligt också.

15. Faktiskt nästan enbart så.

Annonser